Algemeen - Praktijk de Eik - Scholingen & More

Praktijk de Eik - Scholingen & Meer
Title
Ga naar de inhoud
Als NRR gecertificeerde cursusorganisator én BLS-instructeur kunt u bij mij terecht om voordelig en volgens de laatste richtlijnen een BLS-cursus te volgen (BLS = Basic Life Support = beademen + borstcompressies + AED-inzet). Met het volgen van een gecertificeerde BLS-cursus kunt u zichzelf aanmelden om burgerhulpverlener te worden via HartslagNu. Dat betekent dat hulpdiensten, die worden opgeroepen voor een hartstilstand, u kunnen oproepen op ter plaatse te gaan een BLS te geven of de AED op te halen en dan ook ter plaatse te gaan. Burgerhulpverleners worden geselecteerd op de plek waar ze verblijven ten opzichte van waar zich de noodsituatie voordoet.

BLS (Basic Life Support) kan het verschil maken tussen dood en leven. Snelle actie (binnen 6 minuten starten met borstcompressies en beademen én de eerste schok gegeven hebben met een AED) kan wel tot 70% bijdragen aan overleven en een terugkeer naar een normaal functioneren mogelijk maken. Echter: niet in alle gevallen is er succes.

In tijden van Covid-19 (coronapandemie) hebben de cursussen stil gelegen omdat volgens de uitgegeven richtlijnen niet veilig genoeg kon worden gewerkt. De verwachting is dat tegen zomer 2021 de eerste cursussen voor leken-hulpverleners weer doorgang zullen vinden.
Bijgewerkt t/m 19-3-2021
Terug naar de inhoud