Over mij - Praktijk de Eik - Scholingen & More

Praktijk de Eik - Scholingen & Meer
Title
Ga naar de inhoud
Ton Hoeksma (geb. 1958) werd geboren in Groningen. Hij groeide op in Groningen waar hij na het voortgezet onderwijs de stap zette naar de verpleging en in 1978 aan de opleiding begon in Delft. Na een overstap naar de gemeente om administratief werk te doen en zich later bezig te houden met de voortgaande automatisering binnen de dienst begon het bloed te kruipen om toch weer iets met gezondheidszorg te doen. Natuurgeneeskundig therapeut geworden en geprobeerd om een praktijk op te bouwen eerst in Delft, later in het Friese Noordwolde. Gecombineerd met een baan als verpleegkundige in de thuiszorg bleek e.e.a. toch uit te draaien op een burn-out. Reden om, helemaal op jezelf terug geworpen, na te denken over mogelijkheden en wensen voor het vervolg van het leven.

Deels afgekeurd en bekend geworden met een vorm van autisme heeeft hij voor een deel de weg terug weer af kunnen leggen. Dat houdt in dat er leuk werk te doen is in het Nationaal Vlechtmuseum en het Toeristisch Informatie Punt Noordwolde. Er is een moestuin waar het hoofd leeg gemaakt kan worden. Hij schrijf zijn Ochtendpagina's *) en volgt een teken- en schildercursus.

Zijn creativiteit vindt heel divers zijn weg: oplossingen bedenken voor het Vlechtmuseum, websites bouwen en onderhouden, teksten schrijven en zo af en toe werken aan een boek.
Bijgewerkt t/m 19-3-2021
Terug naar de inhoud